Du behöver
-
4 portioner
- 1 kg fläskytterfilé
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 800 g fast potatis
- 3 morötter
- 75 g svartkål
- 250 g skogschampinjoner
- 200 g cocktailtomater
- 2 rödlökar
- ½ dl grovhackad persilja
- 3 msk olivolja Dressing
- 2 msk fransk senap
- 2 msk citronsaft
- 1 dl vatten
- ½ dl olivolja
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Servering
- vispad crème fraiche med chiliflakes Ugn: 225°
Gör så här
Putsa köttet och skär till en fin form. Bryn köttet i smör runt om. Krydda. Skär små snitt på ovansidan av köttet och lägg i bakpappersklädd långpanna.
Tvätta och skiva potatisen. Skala och slanta morötterna. Fördela allt runt om köttet.
Ansa och dela svartkålen i mindre bitar. Ta loss bladen från stammen och dela stammen för sig. Skär svampen i bitar. Lägg kål och svamp runt köttet.
Lägg tomaterna runt köttet. Skala och klyfta löken, tillsätt den. Strö över persilja, ringla över olja och blanda runt.
Stek strax under ugnens mitt i ca 20 minuter. Ta ut plåten och täck över köttet. Sätt in i ugnen igen och stek vidare i ca 15 minuter eller tills köttets innertemperatur är ca 69°.
Dressing: Vispa samman dressingen. Ta ut plåten och häll över dressingen.
Servering: Servera med vispad crème fraiche.