Fläskytterfilé med rostade grönsaker och vispad crème fraiche

Enkelt och riktigt gott! Fläskytterfilén vilar på en bädd av potatis och grönsaker och svartkålen blir pricken över i:et. Såsen är vispad crème fraiche med chiliflakes.

Du behöver

    4 portioner
  • 1 kg fläskytterfilé
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g fast potatis
  • 3 morötter
  • 75 g svartkål
  • 250 g skogschampinjoner
  • 200 g cocktailtomater
  • 2 rödlökar
  • ½ dl grovhackad persilja
  • 3 msk olivolja
  • Dressing
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk citronsaft
  • 1 dl vatten
  • ½ dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Servering
  • vispad crème fraiche med chiliflakes
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Putsa köttet och skär till en fin form. Bryn köttet i smör runt om. Krydda. Skär små snitt på ovansidan av köttet och lägg i bakpappersklädd långpanna.

2

Tvätta och skiva potatisen. Skala och slanta morötterna. Fördela allt runt om köttet.

3

Ansa och dela svartkålen i mindre bitar. Ta loss bladen från stammen och dela stammen för sig. Skär svampen i bitar. Lägg kål och svamp runt köttet.

4

Lägg tomaterna runt köttet. Skala och klyfta löken, tillsätt den. Strö över persilja, ringla över olja och blanda runt.

5

Stek strax under ugnens mitt i ca 20 minuter. Ta ut plåten och täck över köttet. Sätt in i ugnen igen och stek vidare i ca 15 ­minuter eller tills köttets innertemperatur är ca 69°.

6

Dressing: Vispa samman dressingen. Ta ut plåten och häll över dressingen.

7

Servering: Servera med vispad crème fraiche.

Scroll to Top