Cheesecake med räkor och kräftstjärtar

När det är dags för kräftkalas vill vi ha mycket gott på buffébordet. Den läckra cheesecaken med räkor och kräftstjärtar har en given plats!

Du behöver

    8–10 bitar
  • 75 g smör
  • 300 g kavring
  • Fyllning
  • 200 g kräftstjärtar i lake
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 rödlök
  • 700 g färskost
  • ½ dl valfria hackade örter, gärna gräslök, dill och ­persilja
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 burk röd rom, 80 g, ­stenbitsrom eller löjrom
  • Garnera med
  • 1 liten rödlök
  • gräslök
  • 1 kokt kräfta

Gör så här

1

Botten: Smält smöret. Kantskär och dela kavringen och lägg i en matberedare tillsammans med smöret. Mixa till en fin massa.

2

Tryck ut massan i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter och gärna med låga kanter. Klä gärna formen med plastfilm. Låt vila svalt i 1 timme.

3

Fyllning: Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och pressa ur all vätska. Skala räkorna. Ta undan ¼ av räkorna och kräftstjärtarna till garnering.

4

Mixa resterande skaldjur grovt. Finhacka ­löken. Vispa färskosten fast med elvisp. Hacka och vänd ner örterna i färskosten. Tillsätt hackad lök, citronskal, rom, kräftstjärtar och räkor. Blanda.

5

Bred ut fyllningen i pajskalet. Låt stå kallt i minst 5 timmar, helst över natten.

6

Ta ut formen i god tid från kylen. Då släpper cheesecaken lättare från kanterna. Garnera med sparade räkor och kräftstjärtar. Toppa med skivad rödlök, gräslök och en kräfta.

Scroll to Top