Du behöver
-
8–10 bitar
- 75 g smör
- 300 g kavring Fyllning
- 200 g kräftstjärtar i lake
- 500 g oskalade räkor
- 1 rödlök
- 700 g färskost
- ½ dl valfria hackade örter, gärna gräslök, dill och persilja
- rivet skal av 1 citron
- 1 burk röd rom, 80 g, stenbitsrom eller löjrom Garnera med
- 1 liten rödlök
- gräslök
- 1 kokt kräfta
Gör så här
Botten: Smält smöret. Kantskär och dela kavringen och lägg i en matberedare tillsammans med smöret. Mixa till en fin massa.
Tryck ut massan i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter och gärna med låga kanter. Klä gärna formen med plastfilm. Låt vila svalt i 1 timme.
Fyllning: Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och pressa ur all vätska. Skala räkorna. Ta undan ¼ av räkorna och kräftstjärtarna till garnering.
Mixa resterande skaldjur grovt. Finhacka löken. Vispa färskosten fast med elvisp. Hacka och vänd ner örterna i färskosten. Tillsätt hackad lök, citronskal, rom, kräftstjärtar och räkor. Blanda.
Bred ut fyllningen i pajskalet. Låt stå kallt i minst 5 timmar, helst över natten.
Ta ut formen i god tid från kylen. Då släpper cheesecaken lättare från kanterna. Garnera med sparade räkor och kräftstjärtar. Toppa med skivad rödlök, gräslök och en kräfta.