Du behöver
-
4 portioner
- 1 1⁄5 kg laxfilé, med skinn Marinad
- 2–3 msk olivolja
- ½ dl finhackad dill
- 1 lime, rivet skal + saft
- 2 msk flytande honung
- 1 tsk flingsalt
- 1 msk krossad rosépeppar Lök- och kaprissalsa
- ¾ gurka
- 6 salladslökar
- ½ dl små kapris
- ½ dl hackad dill
- 2 msk klippt gräslök
- ½ dl rapsolja
- 2 msk äppelcidervinäger
- salt och peppar Garnering
- 1 skivad citron
- 1 skivad lime
- dillvippor
- rosépepparkorn Servering
- kokt potatis
- gräddfil
Gör så här
1
Lök- och kaprissalsa: Dela och fintärna gurkan. Strimla salladslöken. Låt kaprisen rinna av. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Förvara svalt.
2
Marinad: Blanda samtliga ingredienser.
3
Pensla laxen med marinaden, även skinnsidan. Strö på flingsalt.
4
Lägg laxen på grillen med skinnsidan nedåt. Grilla på indirekt värme i ca 10 minuter, till en innertemperatur på 50°.
5
Garnering: Lägg laxen på ett fat. Lägg på citron och lime. Toppa med dillvippor och rosépepparkorn.
6
Servering: Lägg salsa runt och på laxen. Servera resten till. Bjud med kokt potatis och gräddfil.