Grillad laxfilé med lime- och honungsmarinad

En enkel och god rätt till sommarens grillkvällar! Den fräscha lök- och kaprissalsan smakar ljuvligt till den grillade laxen.

Du behöver

    4 portioner
  • 1 1⁄5 kg laxfilé, med skinn
  • Marinad
  • 2–3 msk olivolja
  • ½ dl finhackad dill
  • 1 lime, rivet skal + saft
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • Lök- och kaprissalsa
  • ¾ gurka
  • 6 salladslökar
  • ½ dl små kapris
  • ½ dl hackad dill
  • 2 msk klippt gräslök
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • Garnering
  • 1 skivad citron
  • 1 skivad lime
  • dillvippor
  • rosépepparkorn
  • Servering
  • kokt potatis
  • gräddfil

Gör så här

1

Lök- och kaprissalsa: Dela och fintärna gurkan. Strimla salladslöken. Låt kaprisen rinna av. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Förvara svalt.

2

Marinad: Blanda samtliga ingredienser.

3

Pensla laxen med marinaden, även skinnsidan. Strö på flingsalt.

4

Lägg laxen på grillen med skinnsidan nedåt. Grilla på indirekt värme i ca 10 minuter, till en innertemperatur på 50°.

5

Garnering: Lägg laxen på ett fat. Lägg på citron och lime. Toppa med dillvippor och rosépepparkorn.

6

Servering: Lägg salsa runt och på laxen. Servera resten till. Bjud med kokt potatis och gräddfil.

Scroll to Top