Du behöver
-
4 portioner
- 500 g skinn- och benfri laxfilé
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk chilipulver
- ½ tsk salt Srirachamajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 4 msk sriracha
- salt och peppar Ananassalsa
- ½ ananas
- 1 röd chilifrukt
- ½ kruka färsk mynta
- saft av 1 lime Servering
- 8 tortillabröd
- strimlade salladsblad
- koriander eller persilja
- limeklyftor
- avokadoklyftor
- picklad rödlök (se recept nedan)
Gör så här
Skär laxen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka vitlöken.
Blanda olivolja, vitlök, spiskummin, chilipulver och salt i en bunke. Vänd ner laxen och täck med plastfolie. Marinera i kylen i ca 30 minuter.
Srirachamajonnäs: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Ananassalsa: Skala ananasen och dela den i klyftor på längden. Ta bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta. Strimla fruktköttet. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka myntan. Tillsätt limesaften och rör om.
Slå in tortillabröden i aluminiumfolie och värm i ugnen i ca 10 minuter. Håll varma i en handduk.
Fräs den marinerade laxen i het stekpanna i ca 5 minuter.
Picklad rödlök: Skala och skiva 2 rödlökar tunt. Blanda ½ dl ättiksprit (12%), 2 dl vatten och 1 dl socker. Rör tills sockret löst sig. Lägg i löken, rör om och låt dra i minst 30 minuter.
Servering: Fördela lax, majonnäs, sallad och kryddgrönt på de varma bröden. Servera med ananassalsa, lime- och avokadoklyftor samt picklad rödlök.