Laxtacos med ananassalsa

Söt ananas smakar gott till kryddig lax. Toppa din tacos med en snabbgjord srirachamajonnäs och krispig picklad rödlök. Festligt, gott och härligt färgglatt!

Du behöver

    4 portioner
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk salt
  • Srirachamajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk sriracha
  • salt och peppar
  • Ananassalsa
  • ½ ananas
  • 1 röd chilifrukt
  • ½ kruka färsk mynta
  • saft av 1 lime
  • Servering
  • 8 tortillabröd
  • strimlade salladsblad
  • koriander eller persilja
  • limeklyftor
  • avokadoklyftor
  • picklad rödlök (se recept nedan)

Gör så här

1

Skär laxen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka vitlöken.

2

Blanda olivolja, vitlök, spiskummin, chilipulver och salt i en bunke. Vänd ner laxen och täck med plastfolie. Marinera i kylen i ca 30 minuter.

3

Srirachamajonnäs: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

4

Ananassalsa: Skala ananasen och dela den i klyftor på längden. Ta bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta. Strimla fruktköttet. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka myntan. Tillsätt limesaften och rör om.

5

Slå in tortillabröden i aluminiumfolie och värm i ugnen i ca 10 minuter. Håll varma i en handduk.

6

Fräs den marinerade laxen i het stekpanna i ca 5 minuter.

7

Picklad rödlök: Skala och skiva 2 rödlökar tunt. Blanda ½ dl ättiksprit (12%), 2 dl vatten och 1 dl socker. Rör tills sockret löst sig. Lägg i löken, rör om och låt dra i minst 30 minuter.

8

Servering: Fördela lax, majonnäs, sallad och kryddgrönt på de varma bröden. Servera med ananassalsa, lime- och avokadoklyftor samt picklad rödlök.

Scroll to Top