Du behöver

    4 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl standardmjölk
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • smör till stekning
  • Räkstuvning
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk, 3 %
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • saft av ½ citron
  • 1 dl finhackad dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • Topping
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex västerbottensost
  • Garnering
  • räkor
  • dill
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt ägg, salt och resterande mjölk. Vispa till en slät smet. Hetta upp smör och grädda pannkakorna.

2

Räkstuvning: Skala räkorna. Ta undan några till garnering. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och späd med grädde och mjölk. Koka upp under om-rörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Tillsätt dill, pepparrot och skalade räkor.

3

Fördela stuvningen på pannkakorna och rulla ihop. Flytta över pannkakorna till en smord eldfast form. Placera i formen med skarven nedåt.

4

Topping: Strö över riven ost och gratinera strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.

5

Garnering: Toppa med räkor och dill.