Lättlagad fiskpanna med apelsin och curry

Den här lättlagade fiskpannan har smaksatts med apelsin, fänkål, curry och dill. Servera med kokt potatis och haricot verts. Det här är en läcker och uppfriskande middag.

Du behöver

    4 portioner
  • 600 gram vitfisk, t ex torsk-, ­kolja- eller sejfilé
  • 0.5 teskedar salt
  • 3/4 purjolök
  • 1 stycken liten fänkål
  • smör till stekning
  • 1.5 teskedar curry
  • 2 stycken morötter
  • 2 deciliter crème fraiche
  • 1.5 deciliter vatten
  • 2 matskedar fiskfond
  • saft av en halv apelsin
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 3 matskedar hackad dill
  • Garnering
  • skivad apelsin
  • dillvippor
  • haricots verts
  • Servering
  • kokt potatis eller ris
  • haricots verts

Gör så här

1

Bena ur fisken och dela i mindre bitar. Salta.

2

Finstrimla purjolök och fänkål. Fräs blanka i smör i en rymlig gryta. Tillsätt curry och fräs ca 1 minut.

3

Skala och slanta morötterna. Vänd ner i pannan tillsammans med crème fraiche, vatten, fond, apelsinsaft, apelsinskal och dill. Sjud i 5 minuter. Rör om.

4

Lägg i fisken. Sjud under lock i ca 5 minuter eller tills fisken är klar. Smaka av.

5

Garnering: Toppa med apelsinskivor, dillvippor och haricots verts.

6

Servering: Servera med kokt potatis och haricots verts.

Scroll to Top