Du behöver
-
4 portioner
- 600 gram vitfisk, t ex torsk-, kolja- eller sejfilé
- 0.5 teskedar salt
- 3/4 purjolök
- 1 stycken liten fänkål
- smör till stekning
- 1.5 teskedar curry
- 2 stycken morötter
- 2 deciliter crème fraiche
- 1.5 deciliter vatten
- 2 matskedar fiskfond
- saft av en halv apelsin
- rivet skal av 1 apelsin
- 3 matskedar hackad dill Garnering
- skivad apelsin
- dillvippor
- haricots verts Servering
- kokt potatis eller ris
- haricots verts
Gör så här
1
Bena ur fisken och dela i mindre bitar. Salta.
2
Finstrimla purjolök och fänkål. Fräs blanka i smör i en rymlig gryta. Tillsätt curry och fräs ca 1 minut.
3
Skala och slanta morötterna. Vänd ner i pannan tillsammans med crème fraiche, vatten, fond, apelsinsaft, apelsinskal och dill. Sjud i 5 minuter. Rör om.
4
Lägg i fisken. Sjud under lock i ca 5 minuter eller tills fisken är klar. Smaka av.
5
Garnering: Toppa med apelsinskivor, dillvippor och haricots verts.
6
Servering: Servera med kokt potatis och haricots verts.