Fläskkotletter i krämig apelsinsås

Apelsin sätter frisk smak på denna snabblagade middag. Fläskkotletterna får puttra färdigt i krämig och apelsindoftande sås innan de serveras med en god matvetesallad.

Du behöver

    4 portioner
  • 4 stycken fläskkotletter
  • salt och svartpeppar
  • smör till stekning
  • 2 deciliter lätt-crème fraiche
  • 1.5 deciliter vispgrädde
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 150 gram sockerärtor
  • Matvetesallad
  • 2 deciliter matvete
  • 3 stycken små morötter
  • 65 gram grönkål
  • 2 stycken apelsiner
  • 1 burk kidneybönor, 380 g

Gör så här

1

Matvetesallad: Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och strimla ­morötterna. Häll av vattnet från matvetet och lägg ner morotsstrimlorna. Låt dra i grytan i ca 5 minuter.

2

Skala apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor. Ansa grönkålen och riv i bitar. Skölj ­bönorna och låt dem rinna av.

3

Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn runt om i smör. Tillsätt crème fraiche, grädde och apelsinskal. Låt koka i 5 minuter.

4

Koka sockerärtorna i 1 minut i lättsaltat vatten. Dela dem och lägg över i stekpannan.

5

Lägg upp salladen på ett fat och servera till kotlettpannan. ­Toppa gärna med apelsinskal och ­salladsärtor.

Scroll to Top