Du behöver
-
4 portioner
- 4 stycken fläskkotletter
- salt och svartpeppar
- smör till stekning
- 2 deciliter lätt-crème fraiche
- 1.5 deciliter vispgrädde
- rivet skal av 1 apelsin
- 150 gram sockerärtor Matvetesallad
- 2 deciliter matvete
- 3 stycken små morötter
- 65 gram grönkål
- 2 stycken apelsiner
- 1 burk kidneybönor, 380 g
Gör så här
Matvetesallad: Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och strimla morötterna. Häll av vattnet från matvetet och lägg ner morotsstrimlorna. Låt dra i grytan i ca 5 minuter.
Skala apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor. Ansa grönkålen och riv i bitar. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn runt om i smör. Tillsätt crème fraiche, grädde och apelsinskal. Låt koka i 5 minuter.
Koka sockerärtorna i 1 minut i lättsaltat vatten. Dela dem och lägg över i stekpannan.
Lägg upp salladen på ett fat och servera till kotlettpannan. Toppa gärna med apelsinskal och salladsärtor.