Clementinpannacotta med karamelliserad mandel

Len och läckert sötsyrlig pannacotta med smak av clementin och vanilj. På toppen lägger vi karamelliserad mandel som tillför både crunch och god nötsmak. En fin dessert till både jul och nyår!

Du behöver

    4 portioner
  • 3 stycken gelatinblad
  • 4 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter strösocker
  • rivet skal från 3 clementiner
  • 1 deciliter pressad clementinsaft
  • 1 tesked vaniljsocker
  • Karamelliserad mandel
  • 1 deciliter sötmandel
  • 2 matskedar smör
  • 0.5 deciliter strösocker
  • Garnering
  • clementinklyftor
  • kanel

Gör så här

1

Pannacotta: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och socker och låt gelatinbladen smälta i den varma grädden.

2

Tillsätt clementinskal, clementinsaft och vaniljsocker. Häll upp i 4 glas. Låt stelna i 2 timmar.

3

Mandelkaramell: Grovhacka mandeln. Smält smör och socker tills det börjar bli brunt. Blanda i mandeln. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna.

4

Garnering: Toppa med clementinklyftor och hackad mandelkaramell. Pudra på kanel.

Scroll to Top