Du behöver
-
4 portioner
- 3 stycken gelatinblad
- 4 deciliter vispgrädde
- 1 deciliter strösocker
- rivet skal från 3 clementiner
- 1 deciliter pressad clementinsaft
- 1 tesked vaniljsocker Karamelliserad mandel
- 1 deciliter sötmandel
- 2 matskedar smör
- 0.5 deciliter strösocker Garnering
- clementinklyftor
- kanel
Gör så här
1
Pannacotta: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och socker och låt gelatinbladen smälta i den varma grädden.
2
Tillsätt clementinskal, clementinsaft och vaniljsocker. Häll upp i 4 glas. Låt stelna i 2 timmar.
3
Mandelkaramell: Grovhacka mandeln. Smält smör och socker tills det börjar bli brunt. Blanda i mandeln. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna.
4
Garnering: Toppa med clementinklyftor och hackad mandelkaramell. Pudra på kanel.