Smördegspizza med grönkål, svamp och tryffelmajo

Denna frasiga pizza är gjord på smördeg och toppas med grönkål, svamp, flera sorters ost, tryffelmajonnäs och chiliflakes. Perfekt som tilltugg eller middag!

4 portioner

Du behöver

  • 250 g kyld smördeg
  • 125 g mascarpone
  • 2 dl riven ost t ex västerbottensost
  • 250 g champinjoner

Topping

75 g grönkål
3 msk olja
½ msk citronsaft
tryffelmajonnäs
chiliflakes

Ugn: 225°

Gör så här

1

Lägg smördegen i en långpanna med bakplåtspapper. Vik upp ca 1 cm av degen runt om. Nagga med en gaffel. Fördela mascarpone över, men lämna en kant runt om.

2

Lägg på riven ost. Skiva svampen tunt och fördela ovanpå.

3

Tillaga strax under ugnens mitt i 15–20 minuter, tills smördegen puffat upp sig.

4

Topping: Ansa grönkålen och ta bort alla tjocka stjälkar. Krama in olja och citronsaft så att kålen blir mjuk.

5

Toppa pizzan med kålen. Spritsa ut klickar av majonnäs och strö över chiliflakes.

Scroll to Top