Smördegspizza med grönkål, svamp och tryffelmajo

Denna frasiga pizza är gjord på smördeg och toppas med grönkål, svamp, flera sorters ost, tryffelmajonnäs och chiliflakes. Perfekt som tilltugg eller middag!

Du behöver

  • 250 g kyld smördeg
  • 125 g mascarpone
  • 2 dl riven ost t ex västerbottensost
  • 250 g champinjoner

Topping

75 g grönkål
3 msk olja
0.5 msk citronsaft
tryffelmajonnäs
chiliflakes

Ugn: 225°

Gör så här

1

Lägg smördegen i en långpanna med bakplåtspapper. Vik upp ca 1 cm av degen runt om. Nagga med en gaffel. Fördela mascarpone över, men lämna en kant runt om.

2

Lägg på riven ost. Skiva svampen tunt och fördela ovanpå.

3

Tillaga strax under ugnens mitt i 15–20 minuter, tills smördegen puffat upp sig.

4

Topping: Ansa grönkålen och ta bort alla tjocka stjälkar. Krama in olja och citronsaft så att kålen blir mjuk.

5

Toppa pizzan med kålen. Spritsa ut klickar av majonnäs och strö över chiliflakes.

Scroll to Top