4 portioner
Du behöver
- 250 g kyld smördeg
- 125 g mascarpone
- 2 dl riven ost t ex västerbottensost
- 250 g champinjoner
Topping
75 g grönkål
3 msk olja
½ msk citronsaft
tryffelmajonnäs
chiliflakes
Ugn: 225°
Gör så här
1
Lägg smördegen i en långpanna med bakplåtspapper. Vik upp ca 1 cm av degen runt om. Nagga med en gaffel. Fördela mascarpone över, men lämna en kant runt om.
2
Lägg på riven ost. Skiva svampen tunt och fördela ovanpå.
3
Tillaga strax under ugnens mitt i 15–20 minuter, tills smördegen puffat upp sig.
4
Topping: Ansa grönkålen och ta bort alla tjocka stjälkar. Krama in olja och citronsaft så att kålen blir mjuk.
5
Toppa pizzan med kålen. Spritsa ut klickar av majonnäs och strö över chiliflakes.