Du behöver
- 600 g kycklinginnerfilé
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- salt och peppar
- 2 msk rapsolja
- 140 g bacon
- romansallad
- 240 g körsbärstomater
- 4 st libabröd
- 50 g parmesanost
Dressing
1 st äggula
1 st vitlöksklyfta
2 st sardellfiléer
1.5 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 msk pressad citronsaft
Gör så här
Krydda kycklingen med paprikapulver, oregano, salt och peppar. Stek i olja tills den fått fin färg och är genomstekt.
Dela baconet på mitten och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Skölj salladen och låt rinna av. Dela tomaterna på mitten. Lägg ut bröden och lägg salladsblad på mitten.
Skär kycklingen i bitar och fördela över salladen tillsammans med bacon och tomater. Hyvla över parmesan.
Dressing: Mixa äggula, riven vitlök och sardeller med mixerstav i en skål. Vispa i oljan i en tunn stråle. Smaka av med senap, citronsaft, salt och peppar.
Ringla dressing över salladen. Vik in två sidor av brödet och rulla ihop hårt från sidan. Rulla in i smörpapper eller folie.