Kryddrostad majs med jalapeño

Kryddig och rostad majs är ett perfekt ­tillbehör till kött, burgare och sallad. Men tänk på att den inlagda ­jalapeñon, som vanligtvis serveras till tacos, är stark, så välj mängd efter vilka gäster som ska äta.

Du behöver

  • 4 st vakuumförpackade majskolvar
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 2 msk hackad inlagd jalapeno
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • rivet skal av 1 lime
  • 4 msk olivolja

Garnering

flingsalt
persilja
limeklyftor

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär majsen i 2 ­centimeter tjocka bitar.

2

Blanda kryddor, ­jalapeño, vitlök, limeskal, olivolja och salt i dubbla plastpåsar. Lägg i majsen. Massera runt så att majsen täcks av marinad. Låt marinera i kylen.

3

Vicka över majsen på en plåt med bakplåtspapper.

4

Rosta mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

5

Ta ut och strö över lite flingsalt och hackad persilja. Garnera med limeklyftor.

Scroll to Top