4 portioner

Du behöver

  • 1 kyld glutenfri smördeg

Fyllning

1 rödlök
3 rostade paprikor på burk
150 g cocktailtomater
2 msk olivolja
6 strimlade torkade aprikoser
1 msk hackad rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl riven parmesanost
7 skivor chèvre
4 msk flytande honung

Garnering

strimlade torkade aprikoser
rosmarin

Ugn: 225°

Gör så här

1

Fyllning: Skala och finhacka löken. Dela paprikorna i bitar. Dela tomaterna.

2

Hetta upp oljan och fräs löken blank utan att den får färg. Tillsätt paprika, tomater, aprikoser, rosmarin och kryddor. Låt allt bli varmt. Fräs blankt och smidigt i 3–5 minuter.

3

Tryck ut smördegen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Jämna till kanterna med sax. Nagga botten och kanter med en gaffel.

4

Fördela den rivna osten i botten på pajskalet. Lägg på grönsaksröran. Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.

5

Ta ut och lägg på chèvren. Ringla över honung. Grädda i 6–8 minuter eller tills pajen fått fin färg.

6

Garnering: Toppa pajen med aprikoser och rosmarin.