Du behöver
- 700 g torskfilé
- salt
- 2 dl panko
- 1 tsk flingsalt
- 1 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 2 msk neutral olja
- 8 st små tortillabröd
- salladsblad
- picklad rödlök
- 2 st små rödlökar
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl ättiksprit 12 %
- koriander
Mango- och avokadosalsa
225 g fryst tärnad mango
0.5 st gurka
2 st avokador
saft + rivet skal av 1 lime
0.5 kruka hackad mynta
1 msk flytande honung
0.5 tsk salt
Gör så här
Picklad rödlök: Skiva löken fint. Blanda vatten, socker och ättika och rör tills sockret lösts upp. Lägg i löken och låt pickla i 30 minuter.
Mango- och avokadosalsa: Tina mangon. Fintärna gurkan. Kärna ur och fintärna avokadorna. Pressa över limesaft. Blanda samtliga ingredienser till salsan i en skål.
Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda panko och flingsalt.
Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet.
Stek i olja till fin färg runt om, ca 3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper.
Fyll tortillabröden med fisk, salsa, sallad och picklad rödlök. Toppa med koriander.