Fisktacos med fruktig salsa

Ge tacofredagen ett fräscht lyft och fyll skalen med panerad fisk, mango- och avokadosalsa och picklad rödlök.

Du behöver

  • 700 g torskfilé
  • salt
  • 2 dl panko
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 8 st små tortillabröd
  • salladsblad
  • picklad rödlök
  • 2 st små rödlökar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit 12 %
  • koriander

Mango- och avokadosalsa

225 g fryst tärnad mango
0.5 st gurka
2 st avokador
saft + rivet skal av 1 lime
0.5 kruka hackad mynta
1 msk flytande honung
0.5 tsk salt

Gör så här

1

Picklad rödlök: Skiva löken fint. Blanda vatten, socker och ättika och rör tills sockret lösts upp. Lägg i löken och låt pickla i 30 minuter. 

2

Mango- och avokadosalsa: Tina mangon. Fintärna gurkan. Kärna ur och fintärna avokadorna. Pressa över limesaft. Blanda samtliga ingredienser till salsan i en skål.

3

Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda panko och flingsalt.

4

Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet.

5

Stek i olja till fin färg runt om, ca 3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper.

6

Fyll tortillabröden med fisk, salsa, sallad och picklad rödlök. Toppa med koriander.

Scroll to Top