Pestofyllda ­kycklingfiléer ­

Fyll kycklingfiléerna med smakrik röd pesto och linda in i en skinkskiva. Servera med rostade rotfrukter i ingefärsmarinad.

Du behöver

  • 4 st stora kycklingfiléer eller 8 små
  • 8 st stora skivor parmaskinka
  • olivolja till stekning

Röd pesto

1 dl soltorkade tomater
3 st vitlöksklyftor
0.5 dl pinjenötter
1.5 dl färska basilikablad
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
0.5 dl riven parmesanost

Rotfruktssallad

1.5 kg rotfrukter t ex palsternacka, betor, morötter, skalade och delade
1 st rödlök klyftad
2 st vitlöksklyftor
0.5 dl svarta oliver
0.5 dl olivolja

Ingefärsmarinad

1 msk gräslök
2 st vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
2 tsk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
2 msk honung
2 tsk riven färsk ingefära
0.5 dl majonnäs

Servering

rucola
bärkapris

Ugn: 175°, 225°

Gör så här

1

Röd pesto: Grovhacka tomaterna. Kör i mixer i ett par sekunder med vitlök, pinjenötter, basilika och hälften av oljan. Salta och peppra. Rör ner osten och ev mer olivolja.

2

Skär en skåra på sidan av kycklingfilén, fläk upp den och bred på pesto. Lägg på ett par basilikablad och vira in filén i en skinkskiva eller lägg skinkan på basilikan och vik över filén. Upprepa.

3

Stek i olivolja ett par minuter tills filéerna fått färg. Efterstek i ugn i 175° i ca 15 minuter eller stek färdigt i pannan.

4

Rotfruktssallad: Blanda rotfrukter, lök, salt, peppar, oliver och olivolja. Ugnsrosta i 20–30 minuter i 225°.

5

Ingefärsmarinad: Finhacka gräslöken och pressa vitlöken. Vispa samman marinaden.

6

Låt rotfrukterna svalna något. Blanda med marinaden.

7

Servera ljummen eller kall med rucola, extra oliver och bärkapris.

Scroll to Top