Du behöver
- 4 st stora kycklingfiléer eller 8 små
- 8 st stora skivor parmaskinka
- olivolja till stekning
Röd pesto
1 dl soltorkade tomater
3 st vitlöksklyftor
0.5 dl pinjenötter
1.5 dl färska basilikablad
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
0.5 dl riven parmesanost
Rotfruktssallad
1.5 kg rotfrukter t ex palsternacka, betor, morötter, skalade och delade
1 st rödlök klyftad
2 st vitlöksklyftor
0.5 dl svarta oliver
0.5 dl olivolja
Ingefärsmarinad
1 msk gräslök
2 st vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
2 tsk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
2 msk honung
2 tsk riven färsk ingefära
0.5 dl majonnäs
Servering
rucola
bärkapris
Ugn: 175°, 225°
Gör så här
Röd pesto: Grovhacka tomaterna. Kör i mixer i ett par sekunder med vitlök, pinjenötter, basilika och hälften av oljan. Salta och peppra. Rör ner osten och ev mer olivolja.
Skär en skåra på sidan av kycklingfilén, fläk upp den och bred på pesto. Lägg på ett par basilikablad och vira in filén i en skinkskiva eller lägg skinkan på basilikan och vik över filén. Upprepa.
Stek i olivolja ett par minuter tills filéerna fått färg. Efterstek i ugn i 175° i ca 15 minuter eller stek färdigt i pannan.
Rotfruktssallad: Blanda rotfrukter, lök, salt, peppar, oliver och olivolja. Ugnsrosta i 20–30 minuter i 225°.
Ingefärsmarinad: Finhacka gräslöken och pressa vitlöken. Vispa samman marinaden.
Låt rotfrukterna svalna något. Blanda med marinaden.
Servera ljummen eller kall med rucola, extra oliver och bärkapris.