Du behöver
- 600 g matpumpa
- 3 st schalottenlökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chilifrukt
- 2 msk smör
- 8 dl vatten
- 2 msk grönsaksfond
- 1.5 dl crème fraîche
- 2 msk riven ingefära
- rivet skal och saft av 1 lime
- salt
Topping
1 st liten burk majs
0.5 dl pistaschnötter
0.5 dl pumpakärnor
Gör så här
Skala pumpan och tärna fruktköttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Hetta upp smöret i en stor gryta och fräs lök och chili blankt och smidigt utan att det får färg.
Tillsätt pumpa, vatten och fond och koka ihop i ca 15 minuter.
Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Rör ner crème fraiche och låt allt koka upp. Smaka av med riven ingefära, limeskal, limesaft och salt.
Låt majsen rinna av på hushållspapper. Rosta den i olja i en stekpanna tills den börja poppa upp.
Toppa soppan med majs, hackade pistaschnötter, pumpakärnor och eventuellt lite kryddgrönt.