4 portioner
Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör
- 8 st soltorkade tomater
- 200 g champinjoner
- 1 st ask färskost med soltorkade tomater 200 g
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk grovkrossade grönpepparkorn
- 1 msk kalvfond
- 1.5 dl riven ost
Servera med
Rostad potatis
haricots verts
Ugn: 200°
Gör så här
1
Putsa filén. Krydda med salt och peppar och bryn den runt om i smör i stekpanna. Tillaga köttet tills det är nästan klart. Låt vila i 10 minuter.
2
Strimla tomaterna och skiva champinjonerna. Koka upp färskost, grädde, grönpeppar och fond. Lägg i tomater och champinjoner och koka i 10 minuter. Smaka av.
3
Skiva köttet och lägg i en form. Häll på såsen och strö över riven ost.
4
Gratinera i 15 minuter. Servera med rostad potatis och haricots verts.