Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 st äggulor
  • 2 msk klippt gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 st liten gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st röd grillad paprika

Pensling

1 st äggula

Garnera med

timjan

Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt. Vik upp en kant runt om och nagga med en gaffel. Vispa upp en äggula och pensla degen, inklusive kanterna.

2

Rör samman crème fraiche, äggulor och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen på smördegsplattan. Strö över halva mängden ost.

3

Fräs finhackad lök och vitlök samt ansad svamp i smöret. Salta och peppra. Fördela kantarellblandningen på smördegsflarnet.

4

Lägg på tärnad paprika, örter och resterande ost. Grädda strax under ugnens mitt tills flarnet blivit gyllene och fluffat upp sig, ca 15 minuter. Garnera med timjan och servera genast.