Oxbringa med sötpotatismos

Sätt ny ny twist på moset med sötpotatis. Moset är lika vackert i färgen som rotmos men har sötare smak.

4 portioner
Du behöver
  • 1 kg rimmad oxbringa
  • 1 morot
  • 150 g rotselleri
  • ½ purjolök
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad

Sötpotatismos

600 g sötpotatis
400 g potatis
50 g smör
1 ½ dl buljong från oxbringan
salt
1 tsk sambal oelek

Garnera med

persilja

Servera med

senap

Gör så här

1

Lägg oxbringan i en stor gryta och täck den med vatten. Koka upp och skumma väl.

2

Skala morot och rotselleri och skär i bitar. Skölj och dela purjolöken i bitar.

3

Lägg ner allt tillsammans med vitpepparkorn, timjan och lagerblad. Koka på svag värme i ca 2 timmar tills köttet är mört. Låt köttet vila under folie. Spara buljongen.

4

Lägg all potatis i en gryta och häll på buljongen så att det täcker. Koka den mjuk i ca 30 minuter.

5

Häll av, men spara buljongen. Mosa rotsakerna med smör och späd med buljongen. Smaka av med salt och sambal oelek.

6

Servera med oxbringa i skivor, buljong och senap. Toppa med persilja.

Scroll to Top