Du behöver
- 1 kg rimmad oxbringa
- 1 morot
- 150 g rotselleri
- ½ purjolök
- 6 vitpepparkorn
- 1 tsk timjan
- 2 lagerblad
Sötpotatismos
600 g sötpotatis
400 g potatis
50 g smör
1 ½ dl buljong från oxbringan
salt
1 tsk sambal oelek
Garnera med
persilja
Servera med
senap
Gör så här
Lägg oxbringan i en stor gryta och täck den med vatten. Koka upp och skumma väl.
Skala morot och rotselleri och skär i bitar. Skölj och dela purjolöken i bitar.
Lägg ner allt tillsammans med vitpepparkorn, timjan och lagerblad. Koka på svag värme i ca 2 timmar tills köttet är mört. Låt köttet vila under folie. Spara buljongen.
Lägg all potatis i en gryta och häll på buljongen så att det täcker. Koka den mjuk i ca 30 minuter.
Häll av, men spara buljongen. Mosa rotsakerna med smör och späd med buljongen. Smaka av med salt och sambal oelek.
Servera med oxbringa i skivor, buljong och senap. Toppa med persilja.