4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 300 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 små kvistar rosmarin
  • 500 g råkorv
  • 400 g kvisttomater

Pocherade ägg

2 l vatten
1 tsk ättiksprit 12%
4 ägg

Senapskräm

2 dl crème fraîche
2 msk grov senap
1 tsk honung
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och skär potatis morötter, och palsternacka i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

2

Blanda allt med olja, salt, peppar och citronskal.

3

Bred ut allt på en plåt med bakplåts­papper och rosta i ugnen i 15 minuter.

4

Sänk temperaturen till 200°. Strö över rosmarin och lägg på korv ­och tomater. Rosta i minuter tills rotfrukterna är mjuka. Vänd korven ett par gånger.

5

Pocherade ägg: Koka upp vatten och ättiksprit i en vid kastrull. Knäck äggen ett och ett i en kopp och låt glida ner i vattnet. Sjud två i taget i 3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av.

6

Senapskräm: Rör samman crème fraiche, senap och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera till rotfrukterna och korven.