4 portioner
Du behöver
- 400 g frysta tinade vannameiräkor, ASC märkta
- 2 ½ tsk röd currypasta från burk
- 1½ msk olivolja
Melon- och mangosallad
1 gurka
150 g fryst tinad tärnad mango
500 g cantaloupemelon
2 avokado
½ pressad saft av lime
Garnering:
färsk koriander och limeklyftor
Gör så här
Blötlägg träspetten om du använder det, i ca 30 minuter. Blanda samman räkorna med currypastan och olivolja, placera svalt i kylen.
Dela och kärna ur melonen, skär bort skalet och skär melonen i tunna skivor. Låt mangon rinna av i ett durkslag. Skär gurkan på längden med hjälp av en osthyvel.
Kärna ur och dela avokadon i skivor, pressa limesaften över.
Blanda samman samtliga grönsaker på ett generöst fat och strö koriander över.
Trä upp räkorna på blötlagda spett, ca 5–6 räkor per spett, pensla räkorna med olja. Grilla spetten över glödbädd ett par minuter på varje sida och placera spetten på salladen. Servera med limeklyftor.