Du behöver

  • kycklinglårfiléer
  • 1 dl grillolja
  • 1 tsk flingsalt

Majssallad

majskolvar
400 g körsbärstomater
salladslökar
blekselleristjälkar
lime
1 msk finriven ingefära
1 msk olja
1 msk flytande honung
1 tsk sesamolja salt
gemsallad
0.5 kruka koriander

Gör så här

1

Lägg kycklingen i en bunke och vänd runt ordentligt i grilloljan. Trä eventuellt upp kycklingfiléerna på spett. Grilla 6-10 minuter. Vänd flera gånger, så att de inte bränns. Salta. Grilla majskolvarna till fin färg.

2

Majssallad: Skär loss majskornen från de grillade kolvarna med en kniv. Vänd samman med tomater, lök och selleri.

3

Blanda limeskal, limesaft, ingefära, olja, honung och sesamolja till en dressing. Rör försiktigt ner dressingen i salladen och smaka av med salt. Varva salladsblad med majssalladen och toppa eventuellt med koriander.