Du behöver
- 1 kg laxfilé utan skinn och ben
- 4 msk strösocker
- 4 msk salt
- 10 st svartpepparkorn krossade
- rivet skal av 1 citron
- 2 st rödbetor
Syrad lök:
0.5 dl ättiksprit 12?%
1 dl strösocker
1.5 dl vatten
1 st rödlök
Garnera med:
dill
Gör så här
Blanda socker, salt, krossad peppar och citronskal. Gnid in laxen runt om med blandningen. Skala och riv rödbetorna grovt och klappa in
i laxen.
Lägg laxen i en form och grava i kylen i två dygn. Vänd laxen efter halva tiden.
Koka upp ättiksprit, socker och vatten tills sockret lösts upp. Skala och skiva löken tunt. Blanda med lagen och låt stå några timmar.
Skrapa av rödbetorna från laxen och skiva upp den. Toppa med syrad lök och garnera med dill.