Du behöver

  • 1 kg laxfilé utan skinn och ben
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk salt
  • 10 st svartpepparkorn krossade
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 st rödbetor

Syrad lök:

0.5 dl ättiksprit 12?%
1 dl strösocker
1.5 dl vatten
1 st rödlök

Garnera med:

dill

Gör så här

1

Blanda socker, salt, krossad peppar och citronskal. Gnid in laxen runt om med blandningen. Skala och riv rödbetorna grovt och klappa in
i laxen.

2

Lägg laxen i en form och grava i kylen i två dygn. Vänd laxen efter halva tiden.

3

Koka upp ättiksprit, socker och vatten tills sockret lösts upp. Skala och skiva löken tunt. Blanda med lagen och låt stå några timmar.

4

Skrapa av rödbetorna från laxen och skiva upp den. Toppa med syrad lök och garnera med dill.

Portioner
10 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows