Potatisfrittata med rostad lökkräm

Du behöver 500 g kokta kalla potatisar 150 g finriven prästost 6 st ägg 3 dl vispgrädde 1 dl hackad persilja salt och peppar Rostad...

Du behöver

  • 500 g kokta kalla potatisar
  • 150 g finriven prästost
  • 6 st ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar

Rostad lökkräm:

3 st gula lökar
25 g smör
2 msk äppelcidervinäger
1 msk strösocker
salt och peppar

Garnera med:

dill
persilja

Ugn: 200°

Gör så här

1

Skiva potatisen. Lägg ett bakplåtspapper i en form, 20 x 30 cm. Varva potatis och riven ost i formen. 

2

Vispa samman ägg, grädde, persilja, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen och peta med en gaffel så att den rinner ner mellan potatisskivorna.

3

Grädda i ugnen i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Låt svalna. Ta upp och skär i rutor.

4

Skala, dela och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna utan att den får färg. Tillsätt vinäger och socker när löken börjar bli mjuk och fräs lite till.

5

Mixa löken slät och smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på varje ruta och garnera med dill och persilja.

Scroll to Top