Du behöver
- 500 g kokta kalla potatisar
- 150 g finriven prästost
- 6 st ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl hackad persilja
- salt och peppar
Rostad lökkräm:
3 st gula lökar
25 g smör
2 msk äppelcidervinäger
1 msk strösocker
salt och peppar
Garnera med:
dill
persilja
Ugn: 200°
Gör så här
Skiva potatisen. Lägg ett bakplåtspapper i en form, 20 x 30 cm. Varva potatis och riven ost i formen.
Vispa samman ägg, grädde, persilja, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen och peta med en gaffel så att den rinner ner mellan potatisskivorna.
Grädda i ugnen i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Låt svalna. Ta upp och skär i rutor.
Skala, dela och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna utan att den får färg. Tillsätt vinäger och socker när löken börjar bli mjuk och fräs lite till.
Mixa löken slät och smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på varje ruta och garnera med dill och persilja.