Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja 2+2
  • 0.5 st citron rivet skal och saft
  • 2 msk repade timjanblad
  • salt och nymald peppar
  • 1.25 dl cornichoner
  • 1.5 dl torkade körsbärstomater i marinad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och dela de som är större. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på hela vitlöksklyftor med skal. Blanda med 2 msk olivolja.

2

Rosta i mitt i ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna.

3

Mosa det rostade vitlöksköttet med citronskal och -saft. Rör i 2 msk olivolja och timjan. Krydda med salt och peppar.

4

Blanda potatisen med dressingen. Dela cornichonerna på längden. Vänd ner cornichoner och tomater. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Ugnsrostad färskpotatis smakar verkligen härligt. Den här goda potatissalladen med cornichoner och torkade körsbärstomater passar bra till både rostbiffen och fläskfilén, men är också ett jättegott tillbehör till sommarens grill.