6 portioner
Du behöver
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
½ purjolök
1 rödlök
1 msk smör
150 g fetaost
2 plommontomater
1 dl svarta oliver
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk torkad oregano
salt och peppar
Garnera med:
oregano
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ kallt i 30 minuter.
Nagga degen och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skölj och strimla purjolöken. Skala, dela och skiva löken. Fräs all lök mjuk i smör i stekpanna. Lägg den i pajskalet och strö över smulad fetaost.
Dela och skiva tomaterna och lägg i pajskalet tillsammans med oliver. Vispa ihop mjölk, ägg, oregano, salt och peppar och häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med oregano. Servera med sallad.