6 portioner

Du behöver

Pajdeg:

125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:

½ purjolök
1  rödlök
1 msk smör
150 g fetaost
2 plommontomater
1 dl svarta oliver
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk torkad oregano
salt och peppar

Garnera med:

oregano

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Nagga degen och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skölj och strimla purjolöken. Skala, dela och skiva löken. Fräs all lök mjuk i smör i stekpanna. Lägg den i pajskalet och strö över smulad fetaost.

3

Dela och skiva tomaterna och lägg i pajskalet tillsammans med oliver. Vispa ihop mjölk, ägg, oregano, salt och peppar och häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med oregano. Servera med sallad.