Du behöver
- 4 st riktigt stora portabellosvampar
- olivolja
- salt och peppar
- 4 st rejäla skivor bondbröd
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 burk grillad röd paprika i olivolja
- 25 g babyspenat
- 2 st tomater
- strimlad salladslök
Getostkräm:
150 g getost
1.5 dl turkisk yoghurt
4 msk hackade oliver
salt och peppar
Gör så här
1
Mosa ihop ost och yoghurt. Blanda i oliver och smaka av med salt och peppar.
2
Gnid in svamparna med olivolja, salt och peppar. Grilla dem över glöden på båda sidor tills de är mjuka.
3
Grilla brödet. Gnid in det med en delad vitlöksklyfta och droppa på lite olivolja.
4
Lägg spenat, skivad tomat och svamp på brödet. Toppa med getostkräm, strimlad grillad paprika och salladslök.
Smakrik vegoburgare med svamp, getost och grillad paprika. Om du inte hittar riktigt stora portabellosvampar, lägg ett par mindre på varje bröd istället.