12 bitar
Du behöver
Botten:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
Mousse:
6 gelatinblad
2 passionsfrukter
250 g mango fryst, tinad
2 dl passionsfruktjuice
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
Gelé:
3 gelatinblad
4 passionsfrukter
2 dl passionsfruktjuice
Garnera med:
hallon
physalis
passionsfrukt
citronmeliss
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret. Vispa samman smör och socker. Vispa i äggen. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Rör om tills allt är blandat.
Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Grädda i 20 minuter och låt svalna.
Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Pressa fruktköttet genom en sil så kärnorna silas bort. Mixa mangon till puré.
Koka upp 1/2 dl av passionsfruktjuicen och florsocker. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma lagen. Rör i resten av juicen, de pressade passionsfruktköttet och mangopurén.
Vispa grädden och blanda i passionsfruktslagen. Häll smeten över bottnen och ställ i kyl att stelna i minst 4 timmar.
Gelé: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1/2 dl av passionsfruktsjuicen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma juicen. Dela och gröp ur passionsfrukterna och rör ner i lagen tillsammans med resten av lagen. Låt svalna och börja stelna lite innan den hälls över moussen. Låt stelna i kyl ett par timmar. Garnera med hallon, physalis, passionsfrukt och citronmeliss. Tårtan behöver några timmar i kylskåpet så gör den gärna dagen före.