Du behöver
- 150 g champinjoner
- 1 msk smör
- 0.5 st röd chilipeppar
- 200 g spenat
- salt
- 2 dl riven ost
- 6 st ägg
- 1 dl vispgrädde
Garnera med:
hackad persilja
peppar
Ugn: 200°
Gör så här
1
Ansa och skiva champinjonerna. Fräs dem i smör tills vätskan kokat in. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skölj spenaten. Lägg ner chili och spenat och låt fräsa med champinjonerna tills vätskan kokat in igen. Salta.
2
Fördela spenatfräset i smorda formar som rymmer ca 1 1/2 dl. Strö över osten.
3
Knäck försiktigt ett ägg i varje form och häll på grädden, 1 msk i varje form. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Strö över lite peppar och persilja och servera.
Små portionsformar är fina på buffébordet. Det är också en god liten förrätt till en middag.