Klassisk budapestrulle

Du behöver 6 st äggvitor 3 dl strösocker 1.25 dl hasselnötskärnor kallrört marsanpulver Fyllning: 4.5 dl vispgrädde 1 burk burkar persikohalvor 415 gram Garnera med:...

Du behöver

  • 6 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1.25 dl hasselnötskärnor
  • kallrört marsanpulver

Fyllning:

4.5 dl vispgrädde
1 burk burkar persikohalvor 415 gram

Garnera med: godisägg

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Hacka nötterna fint och blanda hälften av nöthacket med marsanpulver.

2

Vänd försiktigt ner marsanblandningen i marängen. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och strö över resten av nötterna.

3

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt vila i 10 minuter. Stjälp upp och låt svalna. Vispa grädden och bred det mesta över bottnen. Spara lite till garnering. Lägg på tärnade persikor, men spara två halvor till garnering, och rulla ihop. 

4

Spritsa grädde ovanpå och garnera med persikoklyftor och godisägg.

Scroll to Top