Du behöver
- 6 st äggvitor
- 3 dl strösocker
- 1.25 dl hasselnötskärnor
- kallrört marsanpulver
Fyllning:
4.5 dl vispgrädde
1 burk burkar persikohalvor 415 gram
Garnera med: godisägg
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Hacka nötterna fint och blanda hälften av nöthacket med marsanpulver.
Vänd försiktigt ner marsanblandningen i marängen. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och strö över resten av nötterna.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt vila i 10 minuter. Stjälp upp och låt svalna. Vispa grädden och bred det mesta över bottnen. Spara lite till garnering. Lägg på tärnade persikor, men spara två halvor till garnering, och rulla ihop.
Spritsa grädde ovanpå och garnera med persikoklyftor och godisägg.