Du behöver

  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk psylliumfrön
  • 3 msk linfrön
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk nystötta kumminfrön
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja

Ugn: 150°

Gör så här

1

Blanda sesamfrö, pumpakärnor, solroskärnor, majsmjöl, chiafrön, psylliumfrön, linfrön, salt och kumminfrön. Koka upp vattnet. Rör i vatten och olja, och låt svälla, ca 15 minuter.

2

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten och lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Kavla och tryck ut till en tunn kaka som täcker hela plåten.

3

Grädda mitt i ugnen, ca 1 1/4 timme. Stäng av värmen och låt eftertorka med luckan på glänt tills ugnen är kall. Dra över pappret med knäcket på ett galler. Ta bort pappret och bryt i bitar.


Kommentar:
Receptet räcker till en plåt.