Du behöver

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 50 g smör

Hjortronmylta:

250 g frysta hjortron
1 dl strösocker

Servera med:

vispgrädde

Gör så här

1

Blanda havre, mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken. Rör ner äggen.

2

Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.

3

Om inget smör används i smeten, smält smör i en stekpanna och häll i ett tunt lager pannkakssmet.

4

Grädda tunna pannkakor, ca 10 stycken, i en stekpanna.

5

Hjortronmylta: Lägg frysta hjortron och socker i en skål och låt tina i rumstemperatur. Rör om då och då tills sockret smält. Servera med hjortronmylta och vispad grädde.