Du behöver

  • 1.5 kg rotselleri
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk salt

Griljera med:

2 msk dijonsenap
1 msk ljus sirap
1 st äggula
0.5 msk potatismjöl
1 dl hackad persilja
1.5 msk ströbröd
kryddnejlikor

Ugn: 175°/225°

Gör så här

1

Skär bort skalet på sellerin med kniv. Lägg sellerin i en ugnsform. Gnid och gnid in den med olja och salt. Tillaga mitt i ugnen på 175º tills sellerin är mjuk helt igenom, ca 2 timmar. Känn med en provsticka. Höj ugnstemperaturen till 225º.

2

Griljering: Blanda senap, sirap, äggula, potatismjöl och persilja. Häll eller bred blandningen över sellerin. Strö på ströbröd och stick in nejlikor. Griljera i övre delen av ugnen tills ytan har fin färg, ca 10 minuter.