Du behöver
- 2 dl purjolök
- 200 g färsk babyspenat
- smör till stekning
- 200 g färskost t ex Philadelphiaost
- 2 st rullar kyld smördeg rektangelformad
- 300 g gravad lax skivad
- 1 st ägg
- flingsalt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Fräs purjolök och spenat i en stekpanna med smör. Låt kallna.
2
Bred osten över smördegsplattorna. Fördela lax och spenatfräs över osten. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i 16 skivor.
3
Lägg snurrorna på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen, ca 18 minuter.
Smördeg är praktiskt att använda till smårätter. Snurrorna går att förvara på ett underlag med bakplåtspapper i kylen. Sen är det enkelt att flytta över pappret till en plåt vid gräddningstillfället.