Äppeltosca

Du behöver 100 g smör 2 st ägg 1.5 dl strösocker 1.25 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 st äpplen 0.5 tsk...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st äpplen
  • 0.5 tsk kanel

Tosca:

50 g smör
0.75 dl strösocker
50 g mandelspån
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Ugn: 175°/200°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.

2

Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Fördela klyftorna över smeten och strö över kanel. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 25 minuter.

3

Tosca: Smält smör och socker i en kastrull. Rör i mjöl och mandelspån. Tillsätt mjölken och värm under omrörning. Skeda försiktigt toscasmeten över kakan. Grädda klart på 200°, ca 10 minuter.

Scroll to Top