Du behöver

  • 200 g färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 300 g kassler
  • 1 st rödlök gärna färsk
  • knippe rädisor
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st huvud isbergssallad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt
  • nymald peppar
  • 3 dl hårdkokta ägg
  • hackad dill

Dressing:

2 msk gräddfil
2 msk riven pepparrot
hackad gräslök
salt

Gör så här

1

Dressing: Blanda gräddfil, pepparrot och gräslök. Smaka av med salt.

2

Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär potatisen i bitar. Bryt av och den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen knappt mjuk i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Dela sparrisen på mitten.

3

Skär kasslern i små bitar. Skiva lök och rädisor. Dela gurkan på längden. Skrapa bort kärnorna och skiva gurkan. Bryt salladen i mindre bitar.

4

Blanda potatis, sparris, kassler, grönsaker, olja och citronsaft och krydda med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett stort fat.

5

Toppa med klyftade eller halverade ägg och strö på dill. Servera tillsammans med dressingen.