Du behöver
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1.5 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl vispgrädde
- 1 st ägg
Fyllning:
4 st nektariner
2 msk smör
0.5 dl rörsocker
Servera med:
vaniljsås
Ugn: 175°
Gör så här
1
Fyllning: Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Klyfta nektarinerna och stek dem hastigt i en stekpanna med smör och rörsocker. Fördela nektarinerna i 6 ugnsfasta portionsformar.
2
Vispa samman rumsvarmt smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver, och blanda till en smet. Rör i grädde och ägg.
3
Klicka smeten över nektarinerna. Grädda tills pajerna fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med glass.
Tips! Toppingen till en cobbler är en blandning av sockerkakssmet och smuldeg.