Du behöver
Smuldeg:
                                                              3.5 dl vetemjöl
                                                              0.75 dl strösocker
                                                              1 tsk vaniljsocker
                                                              125 g smör
                                                              100 g vit choklad 
Fyllning:
                                                              300 g hallon
                                                              200 g blåbär
                                                              2 msk potatismjöl
                                                              2 msk strösocker 
Servera med:
vaniljsås eller glass
Ugn: 175°
Gör så här
Smuldeg: Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Tillsätt smöret i bitar och finfördela det i blandningen till en smulig deg. Blanda i grovt hackad choklad.
Fyllning: Blanda hallon, blåbär, potatismjöl och socker, och lägg i 6 portionsformar, 11 cm i diameter.
Strö över smuldegen och grädda tills pajen fått fin färg, 20–30 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






