Du behöver
- grönsallad
- 1 st rödlök liten, hackad
- 3 msk gräslök hackad
- 1.5 kg varmrökt lax hel lax
Krämig pepparrotspotatis:
1 kg färskpotatis
2 st äggulor
1 tsk citronsaft pressad
2 tsk dijonsenap
1 dl dill hackad
1.5 dl rapsolja
2 msk pepparrot riven
2 msk vatten
flingsalt
vitpeppar nymald
Garnera med:
1 st citron
Gör så här
Krämig pepparrotspotatis: Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen kallna. Skär potatisen i bitar. Mixa äggulor, citronsaft, senap och dill, gärna med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Blanda i pepparrot och vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner potatisen.
Lägg upp salladen och strö över rödlök och gräslök. Lägg på fisken och garnera med citron.