Du behöver
Pajdeg:
                                                              50 g smör
                                                              4 dl vetemjöl
                                                              0.5 tsk salt
                                                              2 tsk bakpulver
                                                              1.5 dl mjölk 
Fyllning:
                                                              400 g kycklingfilé
                                                                salt och peppar
                                                                paprikapulver
                                                              1 msk smör
                                                              140 g bacon                       tärnad
                                                              1 st gul lök
                                                              1 st röd paprika 
Äggstanning:
                                                              4 st ägg
                                                              2 dl mjölk
                                                              1 dl crème fraîche
                                                              0.5 dl mango chutney 
Servera med:
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
Pajdeg: Blanda rumsvarmt smör, mjöl, salt och bakpulver till en smuldeg. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Degen ska gå upp på kanterna.
Fyllning: Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver ochbryn den runt om i en stekpanna med smör. Låt kycklingen steka klart på medelvärme, vänd ofta. Stek baconet i en stekpanna i sitt eget fett tills det börjar bli brynt. Skala och hacka löken och låt den steka med baconet. Lägg över i pajskalet. Skiva kycklingen och lägg i pajskalet. Skiva paprikan och lägg ovanpå.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, mango chutney, salt och peppar och häll över kycklingen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Servera med sallad.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






