Du behöver

Pajdeg:

3 dl siktat dinkelmjöl
2 krm salt
150 g smör
1 msk vatten
2 tsk dillfrö stött

Fyllning:

325 g färskpotatis
3 st knipplök färsk
smör
2.5 dl västerbottensost riven
1 dl hackad dill
1 dl hackad persilja

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm nymald peppar

Ugn: 200°

6 bitar

Gör så här

1
Pajdeg: Arbeta ihop mjöl, salt och kallt smör i bitar till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm. Nagga bottnen med en gaffel. Låt formen stå i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

2
Fyllning: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna. Skär potatisen i grova skivor. Skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Varva potatis, lök, ost och örter i pajskalet.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter.