Kryddig gulaschsoppa med färs

Passa på att använda upp dina grönsaker och gör en läcker och matig soppa. Gulaschens kryddning gör den dessutom härligt värmande.

Du behöver

    4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 potatisar
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk smör
  • 500 g nötfärs
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förpackning krossade
  • tomater, ca 400 g
  • 1 liter vatten
  • Topping
  • grekisk eller turkisk yoghurt
  • oxalis
  • timjan

Gör så här

1

Finhacka lök och vitlök. Tärna potatisen och paprikan.

2

Hetta upp smöret i en kastrull och fräs färsen smulig. Tillsätt lök, vitlök, paprika, ­potatis, paprikapulver, oregano, kummin, cayennepeppar och ­tomatpuré. Rör om.

3

Häll ner krossade ­tomater och vatten och låt sopan koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vid servering, toppa soppan med yoghurt och kryddgrönt.

Scroll to Top