Du behöver
-
4 portioner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 4 potatisar
- 2 röda paprikor
- 2 msk smör
- 500 g nötfärs
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk mald kummin
- 1 krm cayennepeppar
- 2 msk tomatpuré
- 1 förpackning krossade
- tomater, ca 400 g
- 1 liter vatten Topping
- grekisk eller turkisk yoghurt
- oxalis
- timjan
Gör så här
1
Finhacka lök och vitlök. Tärna potatisen och paprikan.
2
Hetta upp smöret i en kastrull och fräs färsen smulig. Tillsätt lök, vitlök, paprika, potatis, paprikapulver, oregano, kummin, cayennepeppar och tomatpuré. Rör om.
3
Häll ner krossade tomater och vatten och låt sopan koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vid servering, toppa soppan med yoghurt och kryddgrönt.