Du behöver

  • 125 g torkad sojafärs finns både fryst och torkad
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl kokande vatten
  • 1 st gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st ägg
  • 8 st katrinplommon kärnfria
  • salt peppar
  • 0.5 dl parmesanost riven

Svampsås:

200 g champinjoner
2 msk smör eller rapsolja
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl grädde
0.5 tsk svampsoja
salt peppar

Haricots verts:

150 g haricots verts
2 tsk rapsolja
2 msk pinjekärnor salladsmix av solros-, pumpa- och

Tomatsallad:

3 st tomater
0.5 st rödlök
2 msk äppelcidervinäger
flingsalt peppar
2 tsk hackad persilja

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda sojafärs, havregryn, potatismjöl, smulad buljongtärning och kokande vatten i en bunke, och låt stå i ca 20 minuter.

2
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med olja. Tillsätt löken till färsen tillsammans med ägg, katrinplommon i bitar, salt och peppar, och rör om till en smidig färs. Lägg över i en smord ugnsform och forma till en limpa. Strö över parmesanost. Tillaga mitt i ugnen, ca 30 minuter.

3
Svampsås: Ansa och skiva svampen, och fräs under omrörning i en kastrull med smör eller olja tills vätskan är genomskinlig, ca 5 minuter. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med vatten och grädde lite i taget under omrörning. Låt sjuda, 10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

4
Haricots verts: Koka bönorna i lättsaltat vatten, 5 minuter. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg upp på fat och ringla över olja. Strö över salt och salladsmix.

5
Tomatsallad: Skiva tomaterna och lägg dem på ett fat. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg löken i en skål och låt den marinera i äppelcidervinäger, 15 minuter. Lägg löken på tomaterna och ringla över olja. Strö över salt och nymalen peppar och persilja.