Du behöver
- 2 dl bulgur
- 0.25 g saffran
- 1/2–1 krm chiliflakes
- olivolja
- 4 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond
- 250 g brysselkål
- 1 st kidneybönor 400 g
- 1 st granatäpple
- 1 st apelsin
- 1 st blodgrapefrukt
- 1.25 dl katrinplommon fintärnade
- 2 msk saft från citrusfrukter
- flingsalt
- 150 g fetaost
- myntablad
Gör så här
1
Fräs bulgur, saffran och chiliflakes i en gryta med olja. Häll på vatten och fond och koka under lock enligt anvisningarna på bulgurförpackningen.
2
Ansa och koka brysselkålen i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Dela brysselkålen. Skölj bönorna och låt rinna av. Dela granatäpplet. Peta ur kärnorna och kasta de vita hinnorna.
3
Skala apelsin och blodgrapefrukt med en vass kniv så du inte får med det vita. Skär ut hinnfria klyftor. Ta tillvara på 2 msk av citrussaften.
4
Blanda bulgur, brysselkål, bönor, katrinplommon och citrussaft. Smaka av med salt och vänd ner citrusklyftorma.
5
Lägg upp bulgursalladen. Strö över smulad ost, granatäppelkärnor och myntablad.