Du behöver

  • 2 dl bulgur
  • 0.25 g saffran
  • 1/2–1 krm chiliflakes
  • olivolja
  • 4 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 250 g brysselkål
  • 1 st kidneybönor 400 g
  • 1 st granatäpple
  • 1 st apelsin
  • 1 st blodgrapefrukt
  • 1.25 dl katrinplommon fintärnade
  • 2 msk saft från citrusfrukter
  • flingsalt
  • 150 g fetaost
  • myntablad

Gör så här

1
Fräs bulgur, saffran och chiliflakes i en gryta med olja. Häll på vatten och fond och koka under lock enligt anvisningarna på bulgurförpackningen.

2
Ansa och koka brysselkålen i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Dela brysselkålen. Skölj bönorna och låt rinna av. Dela granatäpplet. Peta ur kärnorna och kasta de vita hinnorna.

3
Skala apelsin och blodgrapefrukt med en vass kniv så du inte får med det vita. Skär ut hinnfria klyftor. Ta tillvara på 2 msk av citrussaften.

4
Blanda bulgur, brysselkål, bönor, katrinplommon och citrussaft. Smaka av med salt och vänd ner citrusklyftorma.

5
Lägg upp bulgursalladen. Strö över smulad ost, granatäppelkärnor och myntablad.