Du behöver
- 1 st squash
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st morötter
- 1 st röd paprika
- 1 st paprika gul
- 2 msk rapsolja
- 400 g krossade tomater
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- salt peppar
- 1 msk oregano torkad
- 300 g lasagneplattor färska
- 2 st bollar mozzarellaost à 150 g
Vit sås:
5 dl lätt crème fraiche
2 dl parmesanost riven
Servera med:
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Träna squashen. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna fint. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs allt i en gryta med olja.
2
Tillsätt krossade tomater och buljongtärning och koka i 10 minuter. Krydda med salt, peppar och oregano.
3
Vit sås: Koka upp crème fraiche. Ta kastrullen från värmen och rör i ost. Smaka av med salt och peppar.
4
Smörj en ugnsform och häll i lite av crème fraichesåsen. Varva lasagneplattor, grönsakssås, mozzarella i bitar och crème fraichesås. Avsluta med mozzarella. Grädda tills lasagneplattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg, ca 30 minuter. Servera med sallad.