Du behöver

  • 1 st squash
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika gul
  • 2 msk rapsolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt peppar
  • 1 msk oregano torkad
  • 300 g lasagneplattor färska
  • 2 st bollar mozzarellaost à 150 g

Vit sås:

5 dl lätt crème fraiche
2 dl parmesanost riven

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Träna squashen. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna fint. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs allt i en gryta med olja.

2
Tillsätt krossade tomater och buljongtärning och koka i 10 minuter. Krydda med salt, peppar och oregano.

3
Vit sås: Koka upp crème fraiche. Ta kastrullen från värmen och rör i ost. Smaka av med salt och peppar.

4
Smörj en ugnsform och häll i lite av crème fraichesåsen. Varva lasagneplattor, grönsakssås, mozzarella i bitar och crème fraichesås. Avsluta med mozzarella. Grädda tills lasagneplattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg, ca 30 minuter. Servera med sallad.