Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1 dl mannagryn
150 g smör
3 msk vatten

Fyllning:

1 st fänkål
250 g brysselkål
0.5 st purjolök
2 msk rapsolja
salt och peppar

Äggstanning:

200 g färskost
1 dl mjölk
4 st ägg

Garnera med:

10 skiva kallrökt lax
dill
3 st citronskivor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Mixa samman mjöl, mannagryn, smör i bitar och vat-ten till en degboll i matberedaren med kniven monterad. Tryck ut degen i en rektangulär pajform med löstagbar kant, 20×30 cm. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen i minst 30 minuter. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

2
Fyllning: Ansa och skiva fänkålen tunt. Ansa och klyfta brys-selkålen. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs fänkål, brys-selkål och purjolök i en stekpanna med olja, ca 3 minuter. Salta och peppra och lägg över fyllningen i det förgräddade pajskalet.

3
Äggstanning: Vispa ihop färskost och mjölk. Tillsätt äggen och vispa samman. Salta och peppra. Häll blandningen över fyllningen. Grädda mitt i ugnen, ca 23 minuter. Garnera med laxrosor, dill och citronskivor.