Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 500 g krossade tomater
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 2 st palsternackor
- 2 st morötter
- 0.5 st rotselleri
- 0.5 st kålrot
- 1 st squash grön
- 1 st förp kokta stora vita bönor ca 380 g
- salt och peppar
- 1 msk färsk oregano eller 1 tsk torkad
Servera med:
surdegsbröd
Garnera med:
färsk oregano
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i en gryta i olivolja på medelvärme, så att löken blir blank och mjuk. Tillsätt krossade tomater och buljongtärningar. Låt koka upp och sjuda i 3 minuter.
2
Skala palsternackor, morötter, selleri och kålrot och skär i bitar. Lägg dem i grytan i tomatsåsen och sjud tills de börjar bli mjuka i 10–15 minuter.
3
Dela och skär squashen i bitar och lägg i grytan tillsammans med avsköljda vita bönor. Låt grytan sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano. Servera grytan med surdegsbröd. Garnera med oregano.