Du behöver

  • 1 l jordgubbar
  • 1 st vaniljstång
  • 0.5 dl flädersaft koncentrerad
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 st stjärnanis

Servera med:

bär färska
vaniljglass

Gör så här

1
Ansa jordgubbarna. Klyv vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner själva vaniljstången. Tillsätt saft, vatten, socker och stjärnanis. Koka ett par minuter tills sockret löser sig. Låt kallna. Plocka upp vaniljstång och stjärnanis.

2
Mixa jordgubbar och lag till en slät soppa.

3
Kyl soppan. Det är också gott att ställa soppan i frysen ett par timmar innan servering, då blir den som en lös sorbet. Rör om ett par gånger under frystiden.

4
Häll upp soppan och toppa med bär och en kula glass.