Du behöver
- 750 g färskpotatis
- 250 g grön sparris
- 1 st fänkålsstånd
- 2 st äpplen gröna
- olivolja
- 0.5 st citron pressad saft
- 1 dl hackad dill
- flingsalt
- nymald peppar
- 350 g laxfilé varmrökt
Dressing:
2 dl lätt crème fraiche
3 msk majonnäs
1 dl örter t ex persilja, dill, gräslök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk citronpeppar
flingsalt
Garnera med:
citronklyftor
Gör så här
1
Tvätta och koka potatisen. Låt potatisen ånga av och dela den i bitar.
2
Bryt av och kasta den nedre grova delen på sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Skiva fänkålen. Skär äpplena i tunna klyftor.
3
Fräs sparris och fänkål mjuka i en stekpanna med olja, ca 5 minuter. Tillsätt äppelklyftor och fräs ett par minuter till. Blanda i citronsaft och dill.
4
Blanda potatis och grönsaksfräs och krydda med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett stort fat. Fördela laxen i bitar över salladen. Garnera med citronklyftor.
5
Dressing: Blanda crème fraiche, majonnäs, örter, pressad vitlök, citronpeppar och salt och servera till salladen.