Du behöver
- 200 g squash butternut
- 1 st rödlök
- olivolja +1 msk
- salt och peppar
- 1 dl quinoa
- 75 g edamamebönor
- 2 tsk sesamolja
- saft av 1
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 tsk ingefära färskriven
- 125 g haloumi
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skala squashen och skär den i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Blanda båda med 1 msk olja, salt och peppar.
2
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 25 minuter. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Tryck ut bönorna ur skidan och lägg i när 3 minuter av koktiden återstår.
3
Låt allt rinna av och lägg upp på två tallrikar. Lägg på squashen och löken. Vispa ihop olja, limesaft, soja och ingefära, och ringla över.
4
Skär haloumin i bitar och stek i resten av oljan. Servera till salladen.