Du behöver

  • 200 g squash butternut
  • 1 st rödlök
  • olivolja +1 msk
  • salt och peppar
  • 1 dl quinoa
  • 75 g edamamebönor
  • 2 tsk sesamolja
  • saft av 1
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk ingefära färskriven
  • 125 g haloumi

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skala squashen och skär den i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Blanda båda med 1 msk olja, salt och peppar.

2
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 25 minuter. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Tryck ut bönorna ur skidan och lägg i när 3 minuter av koktiden återstår.

3
Låt allt rinna av och lägg upp på två tallrikar. Lägg på squashen och löken. Vispa ihop olja, limesaft, soja och ingefära, och ringla över.

4
Skär haloumin i bitar och stek i resten av oljan. Servera till salladen.