Du behöver

  • 1 st huvud savojkål ca 12 blad
  • 200 g champinjoner
  • olivolja
  • 1 st linser 400 g
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl cheddarost riven
  • flingsalt, nymald peppar

Tomatsås:

1 st gul lök
olivolja
1 tsk paprikapulver
1 st burk krossade tomater 400 g
1 st vitlöksklyfta
1 msk grönsaksfond
1 dl vatten
flingsalt, nymald peppar

Servera med:

potatismos

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär loss kålbladen från rotstocken och förväll dem ett par minuter i lättsaltat vatten. Ta upp bladen och låt dem rinna av på hushållspapper. Skär bort den grova bladnerven.

2
Hacka svampen och fräs i en kastrull med olja. Ta kastrullen från vär-men och blanda i avsköljda linser, timjan, persilja, crème fraiche och ost. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

3
Fördela fyllningen i kålbladen och vik ihop och rulla till små paket. Lägg svampdolmarna med skarven ner i en smord ugnsfast form.

4
Tomatsås: Hacka löken och fräs den i en kastrull med olja. Låt paprikapulvret fräsa med en stund. Tillsätt tomater, hackad vitlök, fond och vatten och koka utan lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Häll tomatsåsen över svampdolmarna och gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med potatismos.